Utställning/mässa

←Möte-/eventtjänster

Möbler, tandvård, ölsorter, tatueringar, jobb och barnböcker – ett urval av de mässor och utställningar vi haft genom åren på Kalmarsalen. Med maxantal på 1500 personer, flexibla lokaler och centralt läge är vår anläggning en perfekt plats för utställningar och mässor.

Praktisk information

På den övergripande sidan Praktiska detaljer kan du läsa om Kalmarsalen som anläggning och våra faciliteter inklusive brandförebyggande regler och rutiner. Här nedan kan du läsa all information specifik för mässor och utställningar.

Ytor

Kalmarsalen har tre större ytor för utställningar och mässor.

  • Kvarnen på plan två har fri golvyta på 310 kvm och en stor scen på ytterligare 290kvm.
  • Glasannexet, också plan två, har fri golvyta på 280kvm med biyta utanför på ytterligare 50kvm uppdelad på tre sektioner.
  • Pelarsalen är Kalmarsalens foajé med 300kvm fri golvyta. Det går endast att boka Pelarsalen i samband med någon eller båda av de två andra lokalerna.
  • I övrigt har vi fyra mindre rum och ytor på ca 20kvm vardera. Tre på plan tre och en i öppen planlösning på plan fyra i anläggningen.

Läs mer om Kalmarsalens lokaler HÄR.

Ritningar

A och O är bra planering och logistik. Vi har skapat ritningar med maxantal montrar i huset med aktuella mått. Utifrån det kan du lätt addera montrar för passande storlek och antal. Se husets ritningar HÄR. (ritningarna kommer inom kort)

Begränsningar

Det är inte tillåtet att bygga montrar framför eller i anslutning till nödutgångar eller elcentraler. Utrymningsskyltar och skyddsutrustning får ej blockeras eller döljas.

Ansvar

Kalmarsalen ansvarar inte för utställarens material. Om speciellt värdefull eller ömtålig utrustning används i samband med utställningen rekommenderar vi bevakning nattetid. Pris offereras efter behov.

Försäkring vid transport och förvaring av gods

Beställare/kund (person, organisation eller företag som är ansvarig beställare av arrangemanget) ansvarar för utställda föremål, dekorationer och övrigt material. Är du representant för beställare eller kund bör du se till att teckna en försäkring samt i förekommande fall rekommendera utställare eller annan att teckna försäkring.

Överskottsmaterial

Som ansvarig för arrangemanget ansvarar du för att utställarna tar med sig överskottsmaterial såsom broschyrer, tidningar och emballage. Kostnader för bortforsling till återvinning eller extra tömning av containrar läggs på fakturan för arrangemanget. Om du vet att detta kommer behövas kan vi lägga in det i offerten redan.

Utställarpaket

I Kalmarsalens utställarpaket standard ingår: 1 bord (120cm längd, 50cm djup, 72cm höjd), 1 stol, wifi (läs mer om nätverk under praktiska detaljer), 1 eluttag 230 volt, morgonboost med kaffe/te. Vi offererar gärna kringtjänster såsom ståbord, vaktmästare, extramöbler, tillbehör för montrar såsom vaser/skålar, belysning, starkström, dukar eller annat ni kan behöva. Vi har lokala kontakter för utsmyckning och profilering bla.

Vaktmästare

Vid bokning av Kalmarsalens lokaler med uppbyggda montrar debiteras alltid vaktmästartid för upp- och nertagning av montrar. Tid beror på utställningens/mässans storlek.

Uppsökande av utställare/sponsorer

Som del av Kalmarsalens Projektledartjänster sätter vi tillsammans med er samman paket som säkerställer lönsamhet och maximalt värde för alla som deltar. Vi kan också anlitas på timbasis för att söka upp potentiella utställare och sponsorer.