Inför ditt besök

← Om oss

Hej,

Välkommen till vår anläggning Kalmarsalen. Nedan finner du lite information intressant för dig som ska besöka oss oavsett om det gäller möte eller konsert eller annat evenemang.

Väskförbud


Det här gäller hos oss på Kalmarsalen

Väskförbud infördes av polisen från den 1 november 2023 på större publika evenemang som genomförs i Sverige. Kalmarsalen omfattas inte av detta väskförbud enligt polisens direktiv. Dock ser vi allvaret i rådande säkerhetsläge och har beslutat att endast tillåta väskor upp till storleken 20*30 cm att tas med in på arenan. Större väskor än så får inte passera entrén, hängas in i garderoben eller förvaras på arenan.

Undantag finns till detta vilket du finner på Polisens hemsida HÄR. För väska som omfattas av undantagen sker uppvisande av innehåll innan passage. Observera att total väskförbud kan råda på vissa publika evenemang vilket vi alltid skickar information om innan till den som köpt biljetterna.

För att vara på säkra sidan – lämna väskan hemma.

Tack för att du hjälper till att bidra till en trygg miljö på Kalmarsalen!


Hitta till Kalmarsalen


Våra lokaler ligger centralt i Kalmar och är inrymda i en vacker byggnad från 1800-talet med en slående utsikt över Kalmarsund.

Adress för GPS: Skeppsbrogatan 49. För karta – Tryck här

Kommer du med bil: Följ skyltar med Länsmuseum som finns både via södra och norra infarterna. Avgiftsbelagd parkering finns mittemot Kalmarsalen. Begränsat antal platser – kom i god tid!

Kommer du med buss: Vi ligger på promenadavstånd från flera centralt belägna busstationer. Vi kan rekommendera att kliva av vid centralstationen så får du en trevlig promenad längs med vattnet ut till oss. För lämplig buss och tider läs mer på kalmarlanstrafik.se.

Kommer du med tåg: Centralstationen ligger på promenadavstånd ifrån både hotell och Kalmarsalen. Till Kalmarsalen är det cirka 600 meter.


Biljetter


Lättast köper du biljetter och presentkort här på hemsidan. Öppet dygnets alla timmar. Besök evenemangskalendern HÄR för att se vad som är på gång.

Vill du hellre komma in och köpa över disk är du välkommen till vår biljettkassa på plan ett. Där kan du köpa biljetter till föreställningar och även presentkort.

För öppettider se HÄR

Frågor om biljetter?

Enklast är att du mailar till biljett@kalmarsalen.se så svarar vi under kontorstid så snart vi kan.

Önskar du hellre ringa till oss gör du det på 0480-42 10 10

För telefontider se HÄR


Vem gillar att köa till garderoben?


Inte vi och inte du heller kan vi gissa. För att garderobshanteringen ska gå så snabbt som möjligt kan du förköpa din garderob HÄR.

Om du bara surfar runt just nu och ska köpa biljetter kan du förköpa garderoben i samband med biljetterna sedan.


Mat & Dryck


Vid konserter finns möjligheten att köpa dryck och snacks på plats. För att minimera matsvinn arbetar vi med endast förköpt mat innan konserter. Erbjudande om att köpa kvällens rätt skickas till våra biljettköpare via email (gäller utvalda konserter) och vi erbjuder då alla som förköpt konsertbiljett att innan konsert njuta en lättare måltid såsom räksmörgås eller annat efter säsong.


Arenaplan Kvarnen (tidigare Romanhallen)

Boka platser – bra att veta!
Rad 8 parkett finns inte. Den hamnade mellan stolarna vid ombyggnation. Efter rad 7 kommer därför rad 9.
Rad 9 parkett – bilden till trots är raden något lägre än raden framför och har mindre benutrymme.
Rad 10 parkett – den första upphöjda raden
Rad 20 parkett – har större benutrymme
Rad 21 parkett – raden har samma nivå som raden framför d.v.s. delvis skymd sikt.
Rad 1 balkong – gäster under 1,60 kan bli skymda av överliggaren på räcket.

Arena Glasannexet (tidigare Glasverandan)
Glasannexet är på plan 2 (trappor eller hiss)
Biljetter säljs som onumrerad sitt eller ståplats.

Tillgänglighet

HCP Kvarnen
Rullstolsplatser 6 st finns på bakre parkett och bokas via telefon 0480 42 10 10. En ledsagare går in fritt och behöver ingen egen biljett.
Till bakre parkett tar man hissen till plan 3. Närmaste HCP toalett är på plan 2 eller i entréplan.

HCP Glasannexet
Ett begränsat antal rullstolsplatser finns och bokas via telefon 0480 42 10 10. Vanligtvis går en ledsagare in fritt och behöver ingen egen biljett. Fråga vad som gäller på aktuellt evenemang. Till Glasannexet tar man hissen till plan 2, där också närmaste HCP toalett finns.

Hörslinga Kvarnen
Kvarnen har en hörselslinga som arbetar med infrarött ljus. Detta gör att man som användare måste ha med sig en speciell mottagare in i salongen för att kunna använda slingan. Mottagare lånas i receptionen och används i kombination med egen hörapparat.

Hörslinga Glasannexet

Glasannexet är utrustat med hörselslinga som är kopplad till lokalens ljudsystem. Genom att ställa om sin hörapparat till ”T-läge” hör man det som sänds ut i högtalarsystemet och det finns inga särskilda mikrofoner för hörslinga i salen. Det betyder att exempelvis publikfrågor måste ställas i ljudanläggningens mikrofoner för att de skall höras i hörslingan.

Observera att hörslingan är kopplad till ljudsystemet och således följer ljudet från huvudanläggningen (det kommer läcka in i hörselslingan) även om konferensen äger rum i olika delar av Annexet.

Säg till i vår reception innan evenemanget så hjälper vi er.

Utrymning
Kvarnen är utrustad med ett tyst brandlarm med blixtljus och ett talat utrymningsmeddelande som spelas upp vid eventuellt nödläge. Nödutgångar är tydligt markerade. Vid utrymning är det viktigt att lämna byggnaden så fort som möjligt. Garderoben stängs vid nödutrymning.

Glasannexets nödutgångar är tydlig markerade. Brandlarm finns.
Brandlarm med talande meddelande finns i Pelarsalen. Vid utrymning är det viktigt att lämna byggnaden så fort som möjligt. Eventuell garderob stängs vid nödutrymning.

Sova över

Läs mer om Kalmars hotell här>

Övrigt

Kalmarsalen är kontantfri.
Du ansvarar själv för att kontrollera att evenemanget inte är inställt eller flyttat.
Vänligen tänk på att fotografering, filmning eller ljudupptagning under pågående evenemang kan vara störande för andra konsertbesökare. Använd aldrig blixt. Kom ihåg att ha mobiltelefonen på ljudlöst.
Tänk även på att starka parfymer och hårsprejer kan vara mycket besvärande för allergiker.

VI SER FRAM EMOT DITT BESÖK