Boende

Axplock av hotell i Kalmar

De flesta av Kalmars hotell ligger på gångavstånd från Kalmarsalen och övriga ligger i närområdet. Kalmar har idag runt 800 hotellrum till förfogande. I dagsläget bygger flertalet hotell ut och nya hotell ligger på detaljplan för Kalmar är helt enkelt en för bra stad för att bara stanna över dagen. Nedan listar vi några hotell som passar sig utmärkt för konsertgäster och/eller gruppbokningar.

Som en av våra projektledartjänster hanterar vi gärna hotellbokningar för möten och företagsevent. Vill du veta mer om detta går det bra att vardagar ringa vår växel 0480-42 10 00 och välja konferens alt. maila konferens@kalmarsalen.se så hjälper våra projektledare dig.

Välkommen till Kalmar och Kalmarsalen!

Calmar Stadshotell | ProfilHotels

I en storslagen byggnad med historisk atmosfär. Mitt på stortorget i centrala Kalmar hittar du hotellet där gammalt och nytt möts i en personlig miljö. Gångavstånd till Kalmarsalen. Lämpar sig väl för gruppbokningar.

Tryck här för bokning direkt via hotellet>

Clarion Collection Hotel Packhuset

En hotellpärla med vackert läge vid Kalmars gästhamn. Här bor du i ett gammalt hamnmagasin där vissa rum har träbjälkar och havsutsikt. Gångavstånd till Kalmarsalen. Lämpar sig väl för gruppbokningar.

Tryck här för bokning direkt via hotellet>

First Hotel Witt

Detta klassiska hotell har anor som sträcker sig ända till 1600-talet. Flera av rummen erbjuder en fantastisk utsikt över hamnen och Kalmarsunds inlopp. Ligger i stort sett granne med Kalmarsalen. Lämpar sig väl för gruppbokningar.

Tryck här för bokning direkt via hotellet>

Hotell Svanen

Prisvärt, bekvämt och ombonat vandrarhem/hotell som ligger naturnära på Ängö, i norra delen av centrum. Rummen är indelade i tre kategorier ifrån vandrarhemsstatus med dusch i korridor till komfortabla hotellrum. Kort promenad längs med vatten och genom gemytliga stadsområdet Kattrumpan* för att komma till Kalmarsalen.

Tryck här för bokning direkt via hotellet>

Frimurarehotellet

Charmfullt, mindre och mysigt familjeägt hotell. Mitt i Kalmar city vid Larmtorget. Stilfullt inredda rum och anor från 1800 – talet. Gångavstånd till Kalmarsalen med en härlig promenad rakt igenom Kalmars citykärna.

Tryck här för bokning direkt via hotellet>

Hotell Hilda

Här bor du prisvärt och centralt i ett charmigt 1900-talshus med vackra kakelugnar och burspråk. Gångavstånd till Kalmarsalen.

Tryck här för bokning direkt via hotellet>

Slottshotellet

Charmigt, privatägt hotell med personlig omtanke och mycket atmosfär. Beläget i ett lugnt och vackert område i gamla stan med Kalmar Slott som granne. Gångavstånd genom Kalmar city till Kalmarsalen. Lämpar sig väl för gruppbokningar.

Tryck här för bokning direkt via hotellet>

Scandic Kalmar väst

Skandinaviskt inrett familjehotell med gym och relaxavdelning. Ligger cirka 10 minuter med bil ifrån Kalmarsalen. Vi löser gärna transporten åt er till Kalmarsalen då Scandic lämpar sig väl för gruppbokningar.

Tryck här för bokning direkt via hotellet>

 

*Sägnen säger att namnet Kattrumpan kommer ifrån en 1600-talskarta som ritades när delar av Kalmar byggdes upp på nytt. Staden med sina murar såg ut som ett uppspänt kattskinn och området som fick namnet Kattrumpan såg ut som ändan på kattskinnet.

Fråga mig om gruppbokning för konferens eller event.

Pernilla Nilsson

Projektledare/Mötesdesigner