Från kvarn till…

ALLT BÖRJADE MED MJÖL

På 1800-talet kom Johan Jeansson över Kalmar Ångkvarn AB och lyckades driva en framgångsrik kvarn hela vägen till 1957 – då han fick erkänna sig besegrad av en strukturrationalisering av svensk kvarnindustri (finns säkert föreläsningar om just ordet strukturrationalisering).

Tur var det för oss, för 1987 köpte fastighetsbolaget CA upp Kalmar Ångkvarn AB och bestämde sig för att Kalmar och Kalmarsundsregionen behövde ett konserthus i fastigheten som skulle gynna kulturlivet och göra Kalmar till en attraktivare stad. Kalmarsalen Kommanditbolag invigdes därmed den 8 mars 1990 under mycket pompa och ståt (antar vi). Verksamhetsområdena då var uthyrning för konferens och evenemang och biljettombud.

2010 övergick Kalmarsalen till aktiebolag under det officiella namnet Kalmarsalen Konferens & Evenemang AB med privatägda CA Fastigheter som fortsatt ägare.

För att göra det möjligt för fler och kanske danssugna gäster att besöka våra konserter, öppna upp för mässor och stora sittningar byggdes vår största lokal Kvarnen om 2016. Resultatet blev en teleskopläktare som kan fällas in och frigöra 400kvm yta. Flera spelningar med ståpublik har arrangerats sedan dess med bla In Flames, Thåström och Avantgardet på scen – och en rad galamiddagar med glittrande klänningar och glammig stämning.

Sedan 2018 har vi jobbat för att stärka det klassiska och nyansera med det moderna. Både inom våra lokaler och vårt tjänsteutbud. Vi har moderniserat vår profil, ändrat logotyp, målat om med sköna färger och bytt ut teknik för att möta framtiden.

Allt detta har lett fram till där vi är idag – stolta, kundvänliga och roliga att ha att göra med helt enkelt. Och resan fortsätter . . .

Vårt hjärta klappar för upplevelser!

//Team KS

Vad blir nästa steg?

Läs mer om våra framtidsplaner för bla mötesbranschen och Sveriges musikindustri. Som enskild aktör går det inte att göra allt men definitivt något.

Hoppas du hänger med på resan.

Vår vision

Vi som jobbar här!

Teamet på KS