Du har kommit till ett gammalt evenemang. Här hittar du våra kommande evenemang.

Victoriakonserten

LEDIN, STYRKE OCH LEKSELL

Köp
Datum:14 juli 2022
Tid:16:00
Arena:Borgholms Slott
Pris:695 kr
Arrangör:Leroy Media

Den årliga hyllningen till H.K.H Kronprinsessan Victoria på hennes födelsedag

Victoriakonserten är en hyllning till Kronprinsessan på hennes födelsedag, en insamling till Kronprinsessan Victorias fond samt utdelning av Victoriapriset. I år bjuds kungafamiljen, publiken och tv-tittarna på musikframträdanden av Tomas Ledin, Tove Styrke, Janice, Victor Leksell samt Jonathan Johansson. Musiken framförs av kapellmästare Stefan Sporsén och Augustifamiljen. Programledare för Victoriakonserten är Yvette Hermundstad.
Victoriapriset delas ut till Ebba Årsjö.
– Vi ser fram emot att kunna gratulera Kronprinsessan Victoria på hennes 45-årsdag tillsammans med några av Sveriges mest populära och folkkära artister. Jag är övertygad om att det kommer bli en fantastisk konsert, både live för publiken på plats och på tv, säger Stephan Rimér, ansvarig för Victoriadagarna.

Tove Styrke
Tove Styrke är en av Sveriges mest hyllade popartister. Nyligen släppte hon sitt fjärde album ”HARD”, ett album som genomsyras av elektrisk romantik och en explosion av känslor. Tove har nyligen kommit hem från en slutsåld Europaturné med världsartisten MARINA.

Tomas Ledin
Få artister är så djupt sammanlänkade med Sverige som Tomas Ledin. ’En del av mitt hjärta’, ’Sommaren är kort’, ’Hon gör allt för att göra mig lycklig’, ’Vi är på gång’ – listan med svenska hits skulle kunna göras väldigt lång. I år firar han 50 år som artist samtidigt som ha nyligen fyllde 70 år.

Victor Leksell
Victor Leksell har snabbt etablerat sig som en av Sveriges absolut största artister. Han innehar rekordet för Sveriges mest streamade låt någonsin på svenska med låten ”Svag”. Den var också första svenska låt att nå 100 miljoner streams och har idag nästan 170 miljoner streams. 2021 prisades Leksell som årets artist, årets låt (”Svag”) samt årets album (”Fånga mig när jag faller”).

Janice
Janices debutalbum Fallin’ Up från 2018 hyllades unisont av kritikerna och nominerades till en Grammis. Med sin unika blandning av samtida R&B och klassisk soul har Janice under de senaste åren uppträtt i några av Sveriges största TV-format och hennes låtar har frontat flera globala kampanjer under det senaste året. 2022 är Janice aktuell i rollen som Maria Magdalena i musikalen Jesus Christ Superstar.

Jonathan Johansson
Jonathan Johanssons hit ”Rosa Himmel” blev 2019 den mest streamde svenska låten i Sverige med Molly Sandén som sångerska. Det kritikerrosade albumet ”Scirocco” släpptes 2020 och var det första albumet sedan ”Love & Devotion”. 2022 är han aktuell med sitt åttonde album ”Om vi får leva” som släpptes under våren.

16.00 – Dörrar

17.00 – Alla ska sitta på sina platser

 

Victoriakonserten spelas in och sänds i SVT1 den 14:e juli klockan 21.00

Biljetterna kostar 695kr styck, varav 100kr går till Kronprinsessan Victorias Fond.

Läs mer på www.victoriadagarna.se

INFORMATION

Ta med varma kläder då kvällarna på borggården kan vara kalla.

Biljetterna säljs som onumrerade sittplatser på plaststolar.

Barnvagnar och husdjur är ej tillåtna på arenan.

Ingen åldersgräns, men alla behöver biljett och betalar ord pris

Konserten pågår i ungefär 2 timmar, till 19.30.