Omslagsbild The Music of Hans Zimmer and Others

The Music of Hans Zimmer and Others

Föreställningar

onsdag 26 mars - Kl. 19.00

Kalmarsalen

Mer info & köp

Vänligen kontrollera noga att du anger din e-postadress korrekt.

Pris: 580-780 kr

Till köp

”Musiken av Hans Zimmer & Andra – En hyllning till filmmusik”

Upplev ”Musiken av Hans Zimmer & Andra”! Njut av den bästa filmmusiken från ”Top Gun”, ”Dune”, ”James Bond”, ”Pirates of the Caribbean”, ”Lejonkungen”, ”Gladiator”, ”The Dark Knight”, ”Inception”, ”Interstellar” och många andra topproduktioner, i en imponerande konsertupplevelse med ett filmmusikorkester, kör, kända solister, och en sekvens av filmscener, tillsammans med ljus- och laserprojektion. Kvällen kommer att ledas av en speciell gäst från de ursprungliga produktionerna.

Ingen annan kompositör har påverkat filmvärlden under de senaste två decennierna så mycket som Oscar-, Golden Globe- och Emmy-vinnaren Hans Zimmer, med sina otroliga kompositioner för filmer som ”James Bond”, ”Lejonkungen”, ”Pirates of the Caribbean”, ”Gladiator”, ”The Dark Knight”, ”Man of Steel”, ”Inception” och ”Interstellar”.

Född i Tyskland blev Hans Zimmer berömd med ”Rain Man” och har sedan hjälpt otaliga Hollywood-megahits att uppnå framgång och dramatisk-emotionell effekt, inklusive ”Mission Impossible II”, ”Gladiator”, ”Pirates of the Caribbean”, ”Interstellar” och ”Batman”. Hans Zimmer mottog sin elfte Oscarsnominering år 2018 för soundtracket till Christopher Nolans ”Dunkirk”.

Publiken kommer att få lära sig om intressanta bakgrundshistorier, som hur Hans Zimmer förmedlade ett anti-apartheidbudskap i texten till en låt för ”Lejonkungen” på det inhemska språket, och berättade för Disney Corporation att det handlade om fjärilar. Hans Zimmer nämnde Ennio Morricone som sin idol och förebild, vars repertoar kommer att innehålla utdrag från ”Den gode, den onde, den fule” och ”Once Upon a Time in the West”. Zimmer följde Morricone’s exempel med att komponera filmmusiken i förväg, snarare än efter filmning, vilket formade hela verket. Till exempel ändrade han början av Ridley Scotts ”Gladiator”, och därefter flyttade den världsberömda regissören in i Hans Zimmers studio. Zimmer, av judisk härkomst, är en konstnär med socialt samvete, komponerade en låt till offren för Aurorabiograf-skjutningen, och musik för att motsätta sig klimatförändringarna, allt detta kommer att höras i programmet.

”Musiken av Hans Zimmer & Andra – En hyllning till filmmusik” är en oförglömlig audiovisuell konsert.

Förlora dig i Hans Zimmers musikaliska kosmos!

Längd: ca 2,5 timme inkl paus.

VIKTIG INFORMATION VÄSKFÖRBUD FÖR DIG SOM BESÖKER KALMARSALEN
Väskförbud infördes av Polisen från den 1 november 2023 på större publika evenemang som genomförs i Sverige. Kalmarsalen ser allvaret i rådande säkerhetsläge och har beslutat att endast tillåta väskor upp till 20*30*10 cm av typen mindre handväska att tas med in på arenan vid samtliga publika evenemang. Större väskor än så får inte passera entrén, så dessa kan inte hängas in i garderob eller förvaras på arenan.
Observera att totalt väskförbud kan råda på vissa publika evenemang vilket vi alltid skickar ett informationsmejl om före föreställning, till den som köpt biljetterna och har angett en korrekt epostadress.
Undantag finns till detta vilka du finner på Polisens hemsida. För väska som omfattas av undantagen sker uppvisande av innehåll innan inpassering kan ske.
Tack för att du hjälper till att bidra till en trygg miljö på Kalmarsalen.

Ytterkläder är av utrymningsskäl EJ TILLÅTET att ta med in på föreställningen.
Rullstolsplats inkl. 1 fri ledsagare (sitter bakom eller bredvid gäst i rullstol) bokas på sista rad av sidoparketterna.
Skapa konto så kan du alltid komma åt dina biljetter i efterhand.
Vill/kan du inte skapa konto, så scrolla ner till rutan ”skippa inloggning” efter att du tagit dina biljetter.
KS Biljettservice administrerar biljetterna på uppdrag av Star Entertainment Europe.