Omslagsbild Nötknäpparen

Nötknäpparen

Föreställningar

måndag 4 december - Kl. 19.00

Kalmarsalen

Rekommenderas för en publik över 5 år. Välj biljetter och i nästa steg väljer du "visa/flytta platser".

Pris: 590-670 kr

Till köp

I december 2023 kommer Kyiv Grand Ballet att presentera en av de mest kända baletterna i världen, Nötknäpparen!
Medverkar gör solister och ledande artister från Ukrainas nationalopera, teatrar i Ukraina, dansare som uppträder på världens mest kända scener: Grand Opera i Paris, Harpa Concert Hall i Reykjavik, National Opera i Oslo och andra stora hallar, som alltid drar fullt hus.
Nötknäpparens magiska framförande förknippas ofta med julen och julen. Detta är inte bara en balett, utan också ett juläventyr som är älskat av många.

Den ursprungliga sagan skrevs av den tyska författaren E.T.A. Hoffmann 1816. Nästan 50 år senare skrev den franska författaren Alexandre Dumas en ny version av Hoffmanns äventyr. Dumas version förvandlades till en balett 1892 med vacker musik av den ryske kompositören Pjotr Tjajkovskij och koreografi av Marius Petipa.
Sedan dess har Nötknäpparen blivit en av de mest kända baletterna i världen. Ett fascinerande äventyr om lilla Clara, den onda muskungen och den modiga nötknäpparen kommer att tilltala både barn och vuxna. Föreställningen arrangeras årligen på de största teater- och operascenerna i världen.
Nötknäpparbaletten kommer att vara en underbar present till hela familjen inför jul och kommer att skapa en varm julstämning!
Turnén arrangeras av produktionsbolaget Artform Production i samarbete med den norska ideella organisationen Kultur for Folket för att stödja ukrainska balettdansare och bevara ukrainsk klassisk balettkonst. En del av de medel som samlas in på turnén kommer att gå till artisterna i Kyiv Grand Ballet.

Speltid: 2 timmar inkl paus.
Rekommenderas för en publik över 5 år.
Arrangör Kultur for Folket och Artform Production