Nötknäpparen

För att stödja ukrainsk klassisk balettkonst och ukrainska konstnärer

Köp
Datum:15 december 2022
Tid:19:00
Arena:Kalmarsalen
Pris:695 kr
Arrangör:Kultur for Folket

I december kommer Kyiv Grand Ballet att utföra en av världens mest kända baletter: ”Nötknäpparen”!

Den magiska föreställningen förknippas ofta med julen och sportlovet. Det är inte bara en balett, utan också ett juläventyr som många håller kärt.

Den ursprungliga sagan skrevs av den tyska författaren E.T.A. Hoffman 1816. Nästan 50 år senare skrev den franska författaren Alexandre Dumas en ny version av Hoffmans saga. Dumas version gjordes till en balett 1892 med Peter Tjajkovskijs vackra, medryckande musik och koreografi av Marius Petipa.

Sedan dess har ”Nötknäpparen” blivit en av världens mest kända baletter. Det fascinerande äventyret med lilla Clara, den onda muskungen och den modiga nötknäpparen tilltalar både barn och vuxna. Föreställningen spelas årligen på teater- och operascener över hela världen.

Tour Kyiv Grand Ballet presenteras av den ideella organisationen Kultur för folket för att stödja ukrainsk klassisk balettkonst och ukrainska konstnärer som inte har möjlighet att uppträda i sitt hemland.

Arrangör: Kultur för folket

 

INFORMATION

Långd: 2 tim inkl paus.

Kalmarsalen är kontantfri.

Kvarnen har 4 – 6 rullstolsplatser på bakre parkett. En ledsagare går in fritt på samma biljett.

Vår servering, som erbjuder både god mat och dryck, öppnar 90 min före föreställning. Betalning sker på plats med kort eller swish. Reservation eller förköp är ej möjligt.

Ytterkläder är inte tillåtna på föreställningen.

Kalmarsalens biljettkassa öppnar 1 tim före föreställning.

Biljettsupport biljett@kalmarsalen.se

Välkommen till Kalmarsalen! Vi ses!