FAQ Biljetter

Biljettinformation

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna vi får i samband med biljettköp. Om vi råkat missa just din fråga är du alltid välkommen att maila oss på biljett@kalmarsalen.se.

Jag hittar inte mitt evenemang i kalendern?

Svar: Ibland behöver en föreställning flyttas på grund av sjukdom eller annan orsak. Vi flyttar då ett evenemang till dess nya föreställningsdatum. Alla ändringar som genomförts p.g.a pandemin eller annat finner du under Ändringar Evenemang

Vilka evenemang ligger uppe på er hemsida?

Svar: I evenemangskalendern hittar du de evenemang som vi har biljettansvaret för.

Arrangören hänvisar i sin information att jag kan köpa biljett via Kalmarsalen men jag hittar inte evenemanget på er hemsida?

Svar: Ibland blir vi påsläppta av arrangörer att sälja biljetter till deras event men vi har inte fullt biljettansvar. Då sker försäljningen endast på plats i vår biljettkassa eller via telefon 0480-421010.

Varför hittar jag inte eventet på ticketmaster.se?

Svar: Vi har bytt biljettsystem från Ticketmaster sedan mars 2020 för att bland annat göra det enklare för dig som kund att köpa dina biljetter. Alla event vi säljer till hittar du i evenemangskalendern på kalmarsalen.se.

Kan man köpa biljetter till event i hela landet hos er?

Svar: Ja. Vi säljer biljetter till olika evenemang inklusive de som sker på Kalmarsalen. Alla evenemang vi säljer biljetter till finns i vår evenemangskalender här på hemsidan.

Kan jag få mina biljetter återbetalda vid förhinder eller sjukdom?

Svar: Ifrån 21 september 2022 finns det möjlighet för våra kunder att i samband med köp av biljetter via kalmarsalen.se även köpa till en frivillig återbetalningsförsäkring som säljs i samarbete med Secure My Booking. Om du i samband med ditt onlineköp av biljetter väljer till återbetalningsskydd kan du vid godkänd anledning till frånvaro enligt försäkringsvillkoren ansöka om att få dina biljetter återbetalda. Denna försäkring erbjuds och administreras av Secure my Booking och all kontakt gällande försäkringen såsom ansökan om återbetalning eller generella frågor tas direkt med Secure my Booking via nedan länk. Försäkringen köps till genom att kryssa i för återbetalningsskydd när frågan kommer i samband med ditt köp av biljetter och köpet syns sedan på din order. Kommer inte frågan erbjuds ingen återbetalningsförsäkring av biljetter till det evenemanget. Återbetalningsskydd går INTE att köpa till i efterhand.

Läs mer om återbetalningsskydd här: Secure my Booking

När jag ska hitta biljetter så brukar jag googla. Är det rätt sätt?

Svar: Ja visst för att finna evenemanget men däremot ska du endast köpa din biljett via kalmarsalen.se, på artistens hemsida, arrangörens hemsida eller arenans hemsida. Andrahandsbiljetter till event säljs ofta till överpris på olika förmedlingssidor vilka ligger högt upp på tex Google. De ser legitima ut men jämför alltid biljettpriser så ser du snabbt skillnaden.

Varför tar ni ut en serviceavgift?

Svar: Serviceavgiften är till för att täcka den kostnad Kalmarsalen har i samband med boknings- och betalningstillfället. Vid inställt evenemang återbetalas därför inte serviceavgiften. Serviceavgift tillkommer oavsett vart eller hur du hämtar, bokar, eller köper din biljett.

Vad händer med min biljett om eventet blir inställt?

Som kund har du alltid ansvar att själv hålla dig uppdaterad inför ett event. Detta gör du genom att gå in på resp. arena-, arrangör- eller artists hemsida. Om eventet ställs in en tid före starttiden så kommer informationen att mailas till den e-postadress som angavs vid köp. Därför ska du alltid se till att ha uppdaterad kontaktinfo på din användarprofil och vid köp.

Vad händer med min biljett om jag blir sjuk?

Köpta biljetter återköps inte, men det går självklart bra att lämna din biljett vidare (Om du inte köpt en personlig biljett. Dessa säljs i undantagsfall och har då en tydlig information om att de är personliga.) Krya på dig!

Jag har glömt mitt Kalmarsalen (Tix) lösenord. Hur gör jag?

Svar: Börja med att välja ”Glömt lösenord” och använd det nya lösenord som kommer att mailas till dig. Har du bytt mailadress eller om det inte hjälper att välja ”Glömt lösenord” så ska du skicka ett mail till biljett@kalmarsalen.se

Efter att jag betalat mina biljetter, så fick jag inga biljetter.

Svar: Kontrollera skräpposten. Finns inte mailet där så skickar du ett mail till biljett@kalmarsalen.se via den epost du angav vid biljettköp, så hjälper vi dig.

Jag har köpt biljetter, men nu hittar jag inte mailet med biljetterna. Hur gör jag?

Svar: Har du köpt dina biljetter på kalmarsalen.se med biljettleverantören Tix och skapat en användare, så hittar du dina köpta biljetter HÄR. Har du inte skapat en användare så kontaktar du oss på biljett@kalmarsalen.se så hjälper vi dig.

Jag har köpt biljetter i er biljettkassa, men nu har jag tappat bort dem. Finns det något ni kan göra?

Svar: Biljetten är en värdehandling. Ibland kan vi hjälpa till och ibland inte. Det påverkas av en del faktorer såsom typ av spelplats och på vilket sätt du blivit av med dina biljetter. Kontakta oss på biljett@kalmarsalen.se eller 0480 421010.

Mitt Kalmarsalen-presentkort har gått ut. Hur gör jag?

Vi tar inte emot presentkort som gått ut. På presentkortet står det tills när det är giltigt. Står det ingen giltighetstid, så gäller presentkortet enligt lag i tio år från inköpsdatum.