Aktiviteter som förhöjer

Möte/eventtjänster

Aktiviteter som bryter av är både roligt och bra för teambuilding och fokus. Alla möten och event mår bra av aktiviteter. Vi vill därför göra det enkelt för dig att välja genom att presentera olika aktiviteter nedan. När du hittat något kul väljer du själv om du vill ordna med bokning eller låta våra projektledare hjälpa dig med det.

Våra projektledare använder vårt system för deltagarhantering och skapar en unik sida för ert event eller möte där deltagarna sedan kan anmäla sig till den eller de aktiviteter du valt i samband med anmälan till eventet. Detta alternativ är perfekt för större sällskap eller när ni vill erbjuda fler aktiviteter i programmet. Vi ordnar självklart praktiska detaljer, logistiken och ser till att bemanna med vår trevliga personal när det behövs.

Kontakta oss gärna för mer info eller bokning:

Telefon: 0480-42 10 00

Mail: konferens@kalmarsalen.se

Du kan också lämna en offertförfrågan.

yoga & meditation


För att må bra behöver vi vara i balans inifrån. En konferens eller möte innebär ofta en mängd nya intryck och hjärnor som går på högvarv. För närvarande och fokuserade deltagare är det därför perfekt att boka in en guidad meditation eller enkla rörelseövningar i anslutning till en paus. Även de mest skeptiska kommer efteråt känna sig mer här och nu. För mer information om den viktiga vision som instruktören Beatrice Lundqvist Gadea har och vad ESOyoga innebär besök företagets hemsida ESOyoga.


Boka aktivitet

Upptäck Virtual Reality (VR)


I samarbete med Didgeridoo Event kan vi erbjuda en VR station på ert event. Perfekt för alla typer av deltagare, konferens som mässor som kickoffer. Virtual Reality innebär att man med hjälp av en dator och ett headset går in i en helt ny värld. En magisk värld, en rolig värld, en läskig värld eller kanske en kreativ värld, den som utför väljer själv!

Det går även att välja mellan flera olika simulatorer av hög klass. Skyttesimulator som används inom utbildning för jägare eller flygsimulatorn som är en av få, kanske till och med den enda, i Sverige.

För större sällskap är det perfekt att kombinera VR med en eller ett par simulatorer för en riktigt häftig upplevelse för alla.


Boka aktivitet

Green Hat Challenge


GHC eller Green Hat Challenge är en teamövning via ett interaktivt mobilspel. Aktiviteten är lättsam och kreativ och passar alla grupper. Den är energifylld och varierande där ni tar er runt i närområdet och löser uppdrag. För mer information om aktiviteten besök Didgeridoo Event.


Boka aktivitet

Det finns en rock star i oss alla!


När vi sjunger tillsammans ger det både mod och kraft. Med hjälp av de professionella och karismatiska körledarna Ida Seve, Anna Rydell och Evelina Seve blir den gemensamma sången en upplevelse. För att göra aktiviteten unik kan de skriva en personlig text till ditt företag och som bonus spelar de in låten så ni kan lyssna och minnas länge.

Denna aktivitet erbjuds i samarbete med Brevestedt & Seve musikproduktion.


Boka aktivitet

Pump & gump aktiviteter


Kalmar har mycket att erbjuda när det kommer till aktiviteter utomhus.

  • Paddla kajak eller SUP i idyllisk miljö en promenad ifrån Kalmarsalen.
  • Kör tårna i sanden, njut av solen och spela beach volley boll tillsammans
  • Utmana varandra i paddeltennis och se till att prova på denna sport som tagit Sverige med storm
  • Klättra och balansera uppe i trädtopparna på Upzone Kalmars höghöjdsbana. En rolig utmaning där alla kan klättra på sin nivå.
  • Spela minigolf och anordna företagsmästerskap. Må bästa golfaren vinna.

Ovan aktiviteter passar perfekt att boka upp flera tillsammans och erbjuda i samband med anmälan. Valet blir större och chansen att erbjuda aktiviteter som fler verkligen ser fram emot ökar.


Boka aktivitet

Promenera, bada, njut


Kring Kalmarsalen finns en mängd vackra platser på promenadavstånd. Upplev Kalmars fina stadskärna med mysiga kaféer, lokala butiker och historiska inslag i stadsmiljön.

Vid varmare säsong erbjud ett svalkande bad i Kalmarsund. Brygga finns precis utanför Kalmarsalen eller gångavstånd till badplats. Kom ihåg att påminna om badkläder.

Går även att boka buss ut till Alvaret på Öland för en längre tur. Vi ordnar gärna lunch eller fika ute i det gröna.

Ge dina deltagare en chans att njuta av frisk luft, röra på sig och alla sinnen som fylls av energi.


Boka buss/picknick

Skattjakt på Kalmar Slott


Drottningkoden, Kungakoden och Da Vinci koden är olika skattjakter genom Kalmar Slotts salar. Skattjakterna kräver inga förkunskaper i historia men snabbhet och koncentrationsförmåga lönar sig. Som bonus är Kalmar Slott väl värt ett besök. 2019 kom slottet med tillsammans med 20 andra slott världen över på CNN:s lista över: Världens vackraste slott.


Boka aktivitet

Unika provningar

Det sägs att nyfikenhet är lärandets ursprung. I samarbete med lokala och regionala aktörer kan vi stolt erbjuda flera spännande smakupplevelser som bygger på aktörernas passion, kunskap och unika sortiment.

Nedan aktiviteter passar perfekt att boka upp flera tillsammans och erbjuda i samband med anmälan. Perfekt för större sällskap då provningarna har begränsat med deltagare.

Världsberömd Whiskeyprovning


På andra sidan Ölandsbron finner ni en av världens största whiskeysamlingar. Fredrik på Hotel Skansen har samlat whiskeysorter från hela världen. Denna provning utmanar den mest whiskeybevandrade och leder till många samtalsämnen oavsett om du innan har smak för whiskey eller inte.


Boka aktivitet

Imponerande chokladprovning


Johanna på Johannas Choklad tar deltagarna på en resa från kakaobönan till färdiga härliga chokladbitar. Deras tillverkning och butik/kafé finns i Kalmar city så efter provningen går det lätt att köpa på sig sina favoriter.

Johanna har en äkta passion för choklads kvalité och hållbarhet och är dessutom en utmärkt storyteller och entreprenör vilket gör hennes provning både god och väldigt inspirerande.


Boka aktivitet

Öl från Kalmar


På lokala bryggeriet Ängöl snålas det varken med passion eller råvaror utan Johan och hans gäng brygger premium öl så som det ska smaka. Strävan är att alltid brygga öl av bästa kvalité och även om ölen har en klassisk bas lägger de till moderna toner för att hålla det intressant. Bland nyheterna finns bl.a. Diabolisk, en mörk stark ale och Gröna vågen, en ekologisk pale ale.


Boka aktivitet

Vi erbjuder såklart även till exempel bubblande provningar eller vinprovningar. Bara fråga oss vid intresse konferens@kalmarsalen.se.


Historiskt inslag


Kalmar läns museum ligger vägg i vägg med Kalmarsalen. Perfekt att boka in en guidning eller kvällsaktivitet med föreläsning i samband med välkomstdrink.

Under dagtid har dina deltagare fri entré till museet och kan upptäcka bland annat Regalskeppet Kronan och historien om Sandby Borg på egen hand.

Fotograf: Lars Einarsson


Boka föreläsning/guide

Välkommen med din bokningsförfrågan

Skicka offertförfrågan