Tillbaka till Konferens & Kongress

Konferenslokaler & mötesrum

KalmarSalen består av Romanhallen, Glasverandan, Pelarsalen samt flera mindre konferens- och grupprum. Här kan upp till 1200 gäster konferera samtidigt. Lokalerna är flexibla och kan användas för konferenser, kongresser, utställningar, teater och musikevenemang i olika storlekar.

Romanhallen

I Romanhallen har vi sittplatser för 911 personer, fördelade på parkett, balkong och scenparkett alt 1285 kombinerat sittande och stående.
I Romanhallen finns sex stycken rullstolsplatser, vilka är placerade längst bak på parkett, tre på varje sida. Hiss finns till samtliga våningar. Teknisk utrustning riggas efter kundens önskemål.

Med den nya läktaren som installerades 2016 kan vi snabbt och enkelt flytta bak mittparketten vilket ger ett fritt golv på nästan 400m2 framför scenen. Detta gör att vi kan duka upp för middag med långbord framför scenen eller arrangera konserter med ståpublik.

Glasverandan

Glasverandan är en stor lokal med magnifik utsikt över Kalmarsund. Den kan möbleras efter önskemål, och även delas i tre mindre rum. Till ytan är den ca 280 kvm och används som konferenslokal och till måltider (luncher såväl som middagar och festligheter). Lokalen passar också utmärkt som utställningslokal och rymmer då ca 20 utställarplatser om ca 6 kvm/vardera.

Teknisk utrustning riggas enligt kundens önskemål och Glasverandan kan även mörkläggas. Lokalen är flexibel eftersom det inte finns några fasta stolar och eventuella rullstolar har bra access eftersom det är lätt att ta sig fram, det är breda gånga och låga trösklar. Hiss finns till samtliga våningar i KalmarSalen.

På kvällarna innan konsert dukas Glasverandan om för middag, Kalmarsalens Bar och Bistro. Här finner du allt från trerätters middag till enklare delikatess mat, samt massa gott i baren! Boka gärna bord, men det behöver du inte om du bara vill mingla i loungen. För mer information, se tillval på ditt evenemang.

Grupprum

I våra egna lokaler eller i närheten finns ett antal grupprum med plats för mellan 10-60 personer.

På plan 3, ovanför Glasverandan finns KalmarSalens grupprum. Som störst rymmer lokalen 40 personer och kan delas av i två eller tre mindre lokaler. Dessa lokaler används ofta som presscenter, kansli, personalrum etc vid större konferenser och kongresser och som konferensrum vid mindre arrangemang. De används även som mötesrum för mindre konferenser. De ligger på ett avskilt våningsplan med havsutsikt. Teknisk utrustning riggas efter kundens önskemål och mörkläggning är möjlig även här. När det finns behov av fler lokaler hyr vi in oss i andra delar av huset.

Pelarsalen / Foajé

Pelarsalen eller KalmarSalens foajé är centralt belägen i markplanet och blir ofta den naturliga samlingspunkten i huset. Lokalen lämpar sig väl för inregistrering, sekreteriat, fika och utställning. Här finns även garderob.

I pelarsalen finner du även Kalmar Biljettcentrum, där du kan köpa biljetter till evenemang i Kalmar och på KalmarSalen.