Kalmarsalen

KONSERTHUS, KONFERENSANLÄGGNING, KONGRESSBYRÅ, BILJETTKASSA – KÄRT BARN HAR MÅNGA NAMN.

Vi kallar oss hur eller hur för Kalmarsalen och är det personliga företaget med passion för möten och upplevelser.

Vi på Kalmarsalen har en rad kompetenser och verksamhetsområden. Först har vi vår stomme som vi kan så väl; hyra ut våra lokaler för möten och evenemang och vara biljettombud.

Därutöver hjälper vi gärna företag och organisationer som vill anordna möte hos oss eller i regionen att skapa en minnesvärd upplevelse via våra projektledare och kongressbyrå.

Vi hanterar även biljetter för arrangörer runt om i Sverige, både turnéstopp i vårt hus och på andra arenor.

Som verksamhet har vi en stark vilja främja regionens kulturella utbud, boosta nyblivna artister och vara vinterarenan med stort V i Kalmar.

Vill du veta mer om vår verksamhet eller oss som jobbar på Kalmarsalen och hur du kommer i kontakt med oss kan du läsa det under Om oss.

Kul att du tittade förbi!

FRÅN KVARN TILL . . . .

Allt började tack vare mjöl. På 1800-talet kom Johan Jeansson över Kalmar Ångkvarn AB och lyckades driva en framgångsrik kvarn hela vägen till 1957 – då han fick erkänna sig besegrad av en strukturrationalisering av svensk kvarnindustri (finns säkert föreläsningar om just ordet strukturrationalisering).

Tur var det för oss, för 1987 köpte fastighetsbolaget CA upp Kalmar Ångkvarn AB och bestämde sig för att Kalmar och Kalmarsundsregionen behövde ett konserthus i fastigheten som skulle gynna kulturlivet och göra Kalmar till en attraktivare stad. Kalmarsalen Kommanditbolag invigdes därmed den 8 mars 1990 under mycket pompa och ståt (antar vi). Verksamhetsområdena då var uthyrning för konferens och evenemang och biljettombud.

2010 övergick Kalmarsalen till aktiebolag under det officiella namnet Kalmarsalen Konferens & Evenemang AB med privatägda CA Fastigheter som fortsatt ägare.

För att göra det möjligt för fler och kanske danssugna gäster att besöka våra konserter, öppna upp för mässor och stora sittningar byggdes vår största lokal Kvarnen om 2016. Resultatet blev en teleskopläktare som kan fällas in och frigöra 400kvm yta. Flera spelningar med ståpublik har arrangerats sedan dess med bla In Flames, Thåström och Avantgardet på scen – och en rad galamiddagar med glittrande klänningar och glammig stämning.

Under 2018 bestämde vi oss för att det var dags att ära Kalmarsalens historia genom att stärka det klassiska och nyansera med det moderna. Under 2019 har vi därför fokuserat på att bli en än mer fantasirik, effektiv och tillgänglig verksamhet för våra kunder. Vi har moderniserat vår profil, ändrat logotyp och förstärkt vårt KS team med fler sköna medarbetare.
Allt detta har lett fram till där vi är idag – stolta, kundvänliga och roliga att ha att göra med helt enkelt. Och resan fortsätter . . .

Vi älskar musik, möten mellan människor och att se ett evenemang gå från plan till verklighet.
Varmt välkommen till oss på Kalmarsalen!

Vi som jobbar här!

Teamet på KS