Oct

27

Boka Biljetter

NEAR

Cullbergbaletten

Datum: 2019-10-27

Till: 2019-10-27

Starttid: 19:00

Biljettsläpp: 2019-04-29

Arena: KalmarSalen

Pris: 275kr

I NEAR träffas tolv dansare i en stuga, vid ett träsk, i ett ingenmansland mellan natur och civilisation. Tillsammans ger de liv till en djärv dröm, blandar genrer av musikkonsert och surrealistisk berättelsebalett i en filmisk teatermiljö. NEAR är fullständig upplysning och 100% ärlig, men aldrig bekant, intim men aldrig bekväm.
För första gången arbetar koreografen Eleanor Bauer med Jonatan Leandoer/Yung Lean och Cullberg. Tillsammans har de skapat en danskonsert, en gemensam fantasivärld. En stark relation till skrivandet ligger för de båda artisterna i centrum för deras respektive konstnärliga verksamhet, och poesin har blivit den gemensamma utgångspunkten för samarbetet.
Bauer kommer ursprungligen från USA, och är doktorand i koreografi vid Stockholms konstnärliga högskola. Jonatan Leandoer Håstad/Yung Lean har skapat musiken i samarbete med ambientmultiinstrumentalisten och videokonstnären Frederik Valentin. Cullbergs dansare skapar tillsammans en tillfällig autonom zon där de navigerar genom improvisation och koreografi i ett musikaliskt och poetiskt strukturerat universum. Samarbetet drivs av sköra former och stark magi och blir ett gripande och uppriktigt utforskande av vad som krävs för att vara vaken i världen, i en kropp, med andra.

(Yung Lean inte är med på scenen i föreställningen)

Tillval

BOKA GARDEROB i samband med din biljettbokning eller HÄR