Jan

06

Boka Biljetter

Jul- och trettondedagskonsert

Kalmar domkyrkokör, Nicodemuskören, Vox beata, Kalmar Musiksällskap samt Pär F. Nilsén, solist.

Datum: 2019-01-06

Till: 2019-01-06

Biljettsläpp: 2018-06-03

Arena: Kalmar Domkyrka

Pris: 200kr

Jul- och trettondedagskonsert med Kalmar domkyrkokör, Nicodemuskören, Vox beata, Kalmar Musiksällskap samt Pär F. Nilsén, solist.

Julen upphör aldrig att fascinera oss – hur den försätter oss alla i en stämning som lägger ett skimmer över landskapet, över staden, över det vi gör, över vissa melodier. Allting andas frid, eller längtan efter frid… och kanske saknad efter nära och kära som inte längre finns ibland oss. De konstfulla arrangemangens fylliga körsatser med diskantstämmor, enkla och rena partier för kör a cappella och läckert utarbetade orgelstämmor skänker skönhet och variation åt den rika julrepertoaren för kör och instrument. I alla tider har kyrkan velat betona det storslagna att Gud själv kommer till sin skapelse som ett litet barn. Tonsättare och författare har skänkt denna centrala tid av kyrkoåret en outsinlig ström av skönhet och reflektion.
Domkyrkans körer och Kalmar Musiksällskap bjuder på ett axplock ur denna väldiga repertoar tillsammans med operasångaren Pär F. Nilsén och, förstås, tillsammans med alla ni som kommer!