Nov

02

Boka Biljetter

John Holm & Ola Magnell

"En blandning mellan singer-songwriter, rock och progg"

Datum: 2018-11-02

Till: 2018-11-02

Starttid: 20:00

Biljettsläpp: 2018-08-30

Arena: KalmarSalen ståplats - Glasverandan

Pris: 275kr

Längd: ca 2 tim inkl paus

John Holm — Sveriges kanske störste musiklegend genom tiderna . Under 70-talet släppte John tre album som ofta benämns bland de bästa som givits ut i Sverige. Sordin (-72), Lagt kort ligger (-74) och Veckans affärer (-76). Sedan dess har John varit tämligen sparsmakad, 1975 gjorde han sin första turné och exakt 40 år senare, 2015, var det så dags för den andra, då endast ett fåtal utsålda spelningar gjordes… och nu i höst 2018 så fortsätter spelningarna på utvalda konserthus, teatrar och konsertlokaler runt om i Sverige.

Holms musik är som en blandning mellan singer-songwriter, rock och progg. Hans egensinniga röst och djupa texter fortsätter att attrahera lyssnare trots att han inte släppt särskilt många skivor. Sättningen blir John på sång och gitarr, Jesper Whilborg på gitarr och Alexander Gunnarsson på percussion och Alex Holm på munspel och kör

FB: https://www.facebook.com/John-Holm-251033711713457

SPOTIFY: https://open.spotify.com/artist/1xYf0lops0uJn50bkJIuSc?si=D6OgGY_xQDeH1LppPnFynw

 

Ola Magnell är en av landets mest framstående svenska låtskrivare. Han har genom åren visat prov på sin mästerliga förmåga att hitta bra melodier till texter som balanserar i ett spektra från humor till djupaste allvar, texter som är oefterhärmliga i sina associationer och som verkligen bär Olas signum. Mycket snygga och fingertoppskänsliga arrangemang och gåshudsframkallande texter sjungna på ett oerhört vitalt och inspirerat sätt får gälla som varudeklaration. Ni kommer att få höra en kavalkad av nya och äldre ”hits” från denna magnifika kompositör och låtskrivare, en av Sveriges allra finaste! I augusti fick han, mycket välförtjänt, Frödingsällskapets lyrikpris. Med sig har han grymma sidekickena Carl Ekerstam  och  Jonathan Stenson.

 

SPOTIFY https://open.spotify.com/artist/0EcjEGUjRcoFoVinJpwi91?si=ugHEE_8WQw-HPhZMpPU0wQ

HTTP: www.magnell.nu

 

Tillval

Garderob bokas i samband med biljetterna eller i efterhand HÄR

Barerna öppnar 18.30