Jul

21

Bara bus med Alfons Åberg

För biljetter, kontakta Kalmar Biljettcentrum: 0480-421010

Datum: 2017-07-21

Till: 2017-08-06

Arena: Stadsmuseets Frilufsteater Borgholm

Pris: 130kr

Nu står det klart att, förutom en ny sommarfars i Borgholm, så blir det i år även barnteater på Stadsmuseets Friluftsteater.

Håkan Klamas, en av initiativtagarna till sommarfarsen, står även bakom barnteaterprojektet. Man har lyckats få rättigheterna att göra teater av en av Sveriges mest älskade barnboksfigurer, nämligen Gunilla Bergströms Alfons Åberg.
I dramatiseringen har tre av böckerna (”Raska på, Alfons Åberg”, ”Vad sa pappa Åberg?” och ”God natt, Alfons Åberg”). Vävts ihop till en dag i Alfons Åbergs liv, och vi får uppleva allt ifrån ”Ska bara…” och trasslig tejp till pappa Åbergs ”Var sak på sin plats!” och långkalsonger i frysen. När man ska sen ska sova är det heller inte så lätt, för det är både smulor i sängen – och lejon i garderoben. Dramatiseringen är gjord av Håkan Klamas och Robert Samuelsson, och Håkan kommer i Borgholm att gestalta pappa Åberg.

I rollen som Alfons ser vi Tobias Herbertzon. En skådis med meriter från både fars, revy, deckargåtor och allsång.

Och mycket sång och musik blir det också i ”Bara Bus med Alfons Åberg” som spelas fredagar, lördagar och söndagar under perioden 21/7-6/8.