Du har kommit till ett gammalt evenemang. Här hittar du våra kommande evenemang.

Nötknäpparen – Moskvateatern ”Den Klassiska Baletten”

Den 19 januari 2021 kl. 16.00 och 19.30 kommer Moskvateatern ”Den klassiska baletten” att presentera den legendariska balettföreställningen ”Nötknäpparen” av Pjotr Tjajkovskij på Kalmarsalen.

Datum:19 januari 2021
Arena:Kalmarsalen
Pris:Från 525 kr
Arrangör:SIA Worldstars

På grund av rådande omständigheter kommer föreställningen flyttas – nytt datum presenteras inom kort!

Nötknäpparen

Premiären av baletten ”Nötknäpparen” ägde rum 1892 på Mariinskijteatern i St. Petersburg. ”Nötknäpparen” är en saga som förenar flera olika teman – en munter julstämning och en hemlighetsfullhet och mystik, vilket är mycket karaktäristiskt för E.T.A. Hoffmanns verk. För åskådarna – både barn och vuxna – har denna balettföreställning blivit en uppriktigt spännande och förtrollande nyårsberättelse, eftersom nästan inget jul- och nyårsfirande äger rum utan närvaron av denna sagas underbara och insiktsfulla hjältar. Balettföreställningen ”Nötknäpparen” har en speciell plats i Moskvateaterns ”Den klassiska baletten – XXI-talet” repertoar, som leds av den förtjänstfulla ryska scenartisten Elizaveta Nebesnaya. Teaterns huvuduppgift – att med hjälp av XXI-talets teknik bevara den klassiska ryska balettens traditioner och göra dem begripliga för den moderna åskådaren.

Olga Azizova – företaget ”WORLDSTARS” styrelseledamot och arrangör av Moskvateatern ”Den klassiska balettens” gästföreställningar säger: 

– Jag är stolt över att WORLDSTARS i tio år nu har organiserat balettföreställningar och unika galakonserter med deltagande av världsberömda balettstjärnor i fyra länder – Lettland, Estland, Sverige och Norge. Under dessa år har tiotusentals åskådare fått chansen att se de bästa balettsolisterna från Parisoperan, Bolsjojteatern, London Royal Ballet och andra teatrar, däribland Moskvas berömda balettrupp, och njuta av balettkonstens unika skönhet och hjärtlighet. Det gläder mig att kunna meddela att den 19 januari kommer Moskvateatern ”Den klassiska baletten” att presentera den legendariska balettföreställningen ”Nötknäpparen” av Pjotr Tjajkovskij på Kalmarsalen, där publiken kommer att få möjlighet att betrakta enastående dansare, storslagna kostymer och fantastisk scenografi. Jag är övertygad om att ni, efter att ha njutit av denna föreställning, kommer att minnas denna underbara kväll med speciell ömhet. Det är mycket viktigt för mig att åstadkomma att denna nyårssaga skapar en festkänsla hos varje åskådare och en övertygelse om att den klassiska baletten kan vara väldigt spännande. Kom och se balettföreställningen ”Nötknäpparen” och när ni kommer ut från salen på strålande humör kommer ni att vara tacksamma över att ni tillbringat denna kväll tillsammans med oss!

 VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=jpR4z_dBVrU

 SPELTID: ca 2 timmar inkl. paus

REKOMMENDERAD ÅLDER: Från 5 år

OBS: Musiken till föreställningen är förinspelad