Omslagsbild Messias av Georg Friedrich Händel

Messias av Georg Friedrich Händel

Föreställningar

söndag 24 mars - Kl. 16.00

Kalmar Domkyrka

Mer info & köp

Parketten har onumrerade platser på numrerade rader. Läktaren är onumrerad.

Pris: 90-205 kr

Till köp

Av alla stora oratorieverk är det kanske Messias av Georg Friedrich Händel som kommit att bli det absolut mest älskade. Verket komponerades på mycket kort tid 1741 och uruppfördes vid en välgörenhetskonsert i Dublin den 13 april 1742.
Händel kom sedan att framföra verket ett flertal gånger i olika versioner under sitt liv.
Det var från början tänkt att framföras vid påsktiden men har med tiden kommit att förknippas mera med julen. Texten, som uteslutande består av bibeltexter, sammanställdes av Händels vän och mecenat Charles Jennens och spänner en båge över hela kristologin med de inledande profetiorna, födelsen, döden, uppståndelsen och till sist det eviga livet och himlen.

Det finns ingen tydlig linje eller historia som i exempelvis Bachs passioner, utan Messias är mera av ett lyriskt drama kring huvudgestalten Kristus, som för övrigt nämns vid namn endast två gånger i hela verket.

Vid kvällens konsert framförs del 1, passionsavsnittetur del 2 samt den avslutande Hallelujakören som kommit att bli oratoriets stora signum.

Längd 1, 5 tim.

Medverkande
Kalmar domkyrkokör
Karolina Andersson sopran
Amanda Flodin alt
Anton Ljungqvist bas
Capella Sveciae
Ove Gotting dirigent

Rullstolsplats inkl. 1 fri medföljare bokas på längst fram vid altaret.
Skapa konto så kan du alltid komma åt dina biljetter i efterhand. Vill/kan du inte skapa konto, så scrolla ner till rutan ”skippa inloggning” efter att du tagit dina biljetter.
KS Biljettservice administrerar biljetterna på uppdrag av Kalmar Domkyrkoförsamling.