Julkonserten Änglaljus

En Julotta på vaken tid!

Köp
Datum:22 november 2022
Tid:19:00
Arena:Kalmarsalen
Pris:425 kr
Arrangör:JK Art Management & Communication i Göteborg AB

Julkonserten Änglaljus – En Julotta på vaken tid!

Kom och lyssna och njut till våra mest älskvärda julsånger som framförs av några av Sveriges vackraste röster.

Julkonserten Änglaljus är en upplevelse. Det är riktig julstämning! Du går mot Kalmarsalen och möts av fladdrande marschaller som vackert lyser upp till stämning i vintermörkret. I entrén bjuds du på pepparkakor. Konsertlokalen har nu blivit en vacker, jul-utsmyckad konsertsal. Det börjar komma imma på fönsterrutorna. En känsla av andakt infinner sig. Ljuset går ner och tonerna sätts vid pianot. Kör och solist gör entré med levande ljus och välkomnar publiken med Änglaljus!

Varmt välkomna till äkta julstämning!

Artistpresentation:

John Kluge – The Artistic Tenor är kritikerrosad för sin finstämda tenorröst och starka scennärvaro. Kluge har turnerat flitigt i Sverige och USA. På senare tid har John börjat måla abstrakt konst i akvarell och fått ett stort internationellt genombrott – allt i kombination med sin musik. Han finner sin inspiration genom sina globala resor, möten och känslor. 193 startade Kluge konceptet ”Julkonserten Änglaljus” och har nu blivit en svensk folkkär konserttradition från Malmö i syd till Umeå i norr. Den 26 juni 2019 gjorde Kluge sin debut i New York på anrika Weill Recital Hall i Carnegie Hall med eget konsertprogram – My Romance. John Kluge ”The Artistic Tenor” är idag en internationell artist med glömmer aldrig sitt ursprung – smålänning! Läs mer via www.kluge.se

Johan Stengård – Saxofon

Johan Stengård har en lång karriär som en av Sveriges mest uppskattade och efterfrågade instrumentala solister, med ett hundratal konserter per år och allt fler internationella framträdanden i Europa, Kina och USA. Johan Stengård är en av ABBA:s originalmusiker.

Tjugo solo CD album, medverkat i hundratals TV-shows, spelat med många av de stora nationella och internationella artisterna som Michael Bolton, ABBA, Celine Dion, Tomas Ledin, Jan Malmsjö, Eartha Kitt, Nelson Riddle, Harry Belafonte, Lena Horne, Tommy Steele, Sammy Davis J:r och många fler kända namn…

Kungen och drottningen har valt Johan att framträda vid flera officiella statsbesök utomlands. Johan har även bl. a varit inbjuden av thailändska regeringen att framträda i Thailand.

”Stengård arbetar för högtryck, han ger järnet. Varenda ton imponerar. Han nästan lyfter taket.” (Dagens Nyheter)

”You are a really good saxplayer, do you know that?” (Diana Ross)

”Very good play, very good play, Mr. Saxman!” (Desmond Tutu)

Negar Zarassi -Operasångerska

Negar Zarassi, sopran, är utbildad på både Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Hon rör sig fritt mellan genrer som opera, pop, jazz, tango musikal och folkmusik – på tv och på scen. Hon har på senare år gjort sig ett stort namn för den persiska publiken genom sin medverkan tv-programmet Persia’s Got Talent.

Hösten 2022 medverkar hon i Don Juan på Göteborgs Stadsteater.

Läs mer via www.negarzarassi.com

David Carbe – Pianist och entertainer

Bland meriterna finns gästspel i Rhapsody in Rock, kapellmästare i TV4 BingoLotto, samarbeten med bl a artisten Robert Wells samt med konceptet ”Carbe med gäster” som gjort stor succé i många svenska städer

Kör: Quastakören under ledning av Micaela Franson Botö

Blandad kör

INFORMATION

Kalmarsalen är kontantfri.

Vår servering, som erbjuder både god mat och dryck, öppnar 90 min före föreställning. Betalning sker på plats med kort eller swish. Reservation eller förköp är ej möjligt.

Ytterkläder är inte tillåtna på föreställningen.

Kalmarsalens biljettkassa öppnar 1 tim före föreställning.

Biljettsupport biljett@kalmarsalen.se

Välkommen till Kalmarsalen! Vi ses!