Hammerfall

Swedish Brotherhood 2023

Köp
Datum:21 april 2023
Tid:19:30
Biljettsläpp:11 november 2022
Arena:Kalmarsalen
Pris:425 kr
Arrangör:Kulturbolaget

Efter att ha intagit åtskilliga internationella scener under flera decennier står det klart att ett av Sveriges genom tiderna största och kändaste heavy metal-band HammerFall är tillbaka för att turnera landet. Denna gång med sitt tolfte och senaste album ”Hammer of Dawn” som hyllats av både fans och musikkritiker. Den 21 april landar turnén på Kalmarsalen!

”Efter sommar, höst och vinter på vägarna i världen är det dags att vända blickarna hemåt. Vi är sjukt laddade för den här Swedish Brotherhood 2023-svängen. Det var alldeles för länge sedan vi turnerade i vårt hemland.”

HammerFall har släppt tolv studioalbum och är nu aktuella med det senaste albumet ”Hammer of Dawn” som släpptes tidigare i år och tagits emot väl av sina ”Templars of Steel”. Under 2022 har HammerFall tillsammans med Helloween turnerat världen runt under namnet “United Forces” som nu sätts på paus för en Sverige-runt-turné!

Det Göteborgsfostrade heavy metal-bandet grundades år 1993 och består idag av medlemmarna Joacim Cans, Oscar Dronjak, Fredrik Larsson, Pontus Norgren och David Wallin. HammerFalls debutalbum ”Glory to the Brave” som släpptes för 25 år sen tog Metal-genren med storm och bandet blev snabbt populära. Plattan blev startskottet på en lång och framgångsrik karriär som ännu inte nått sin slut.

Sedan bandet startades har HammerFall haft konstanta nationella såväl som internationella framgångar med bland annat flertalet grammisnomineringar, över 300 miljoner streams på Spotify och över 3.000.000 fysiska plattor sålda. 2002 släppte HammerFall sin mest kända låt ”Hearts On Fire”, som blev svenska damcurlinglandslagets signaturlåt på vägen mot OS-guld fyra år senare. Samma år framträdde bandet under öppningsceremonin för friidrotts-EM i sin hemstad. Bandet har under sin karriär delat scenen med bland annat Iron Maiden, Rammstein och Dio.

Entré: 18:00

Dörrar: 19:00

Konsertstart: 19:30

BRA ATT VETA

Kalmarsalen är kontantfri.

Kalmarsalen har ett antal dedikerade biljetter för gäster med rullstol vid ståkonsert där en ledsagare går in fritt på samma biljett. Dessa biljetter ger plats på golvet med övriga gäster. (Rullstol Ord Inkl en leds) .

Ytterkläder är inte tillåtna på föreställningen.

Kalmarsalens biljettkassa öppnar 1 tim före föreställning.

Biljettsupport biljett@kalmarsalen.se

Välkommen till Kalmarsalen! Vi ses!